Roladki ze schabu ze szpinakiem i serem zawijane w boczek

Czasami nie mam pomysłu na obiad. Przyznaję się. Wtedy robię sobie herbatę, siadam przy stole w kuchni i analizuję przepisy, które w ostatnim tygodniu rzuciły mi się gdzieś w oczy. W kuchni lubię eksperymentować, poznawać nowe smaki, próbować nowych połączeń. Tak właśnie siedząc przy herbacie powstał pomysł na roladki ze schabu. Dodałam do środka szpinak, żółty ser i zawinęłam je w boczek. I wiecie co? Ja, raczej anty-fanka boczku pokochałam te roladki od pierwszego kęsa.

Zapraszam!

Składniki na 4 porcje:
– 4 plastry schabu bez kości
– 8 plastrów boczku parzonego
– opakowanie mrożonego szpinaku
– łyżka masła
– 200 g żółtego sera (w kawałku)
– majonez/musztarda
– sól
– pieprz

Wykonanie:

Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do ostygnięcia. Schab rozbijamy bardzo cienko, smarujemy jedną stronę majonezem lub musztardą, nakładamy podsmażony szpinak, ser żółty pocięty w kawałki i zawijamy w roladkę. Dwa plastry boczku kładziemy obok siebie i zawijamy w nie roladki. Wszystko pieczemy w piekarniku przez 60 minut w temperaturze 160 stopni. Do pieczenia nie używamy tłuszczu!
Smacznego!
Ten wpis został opublikowany w kategorii Obiad i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *