Zdrowy krem czekoladowy

Razem z moim synkiem bardzo lubimy eksperymentować w kuchni. Szukamy zdrowych zamienników sklepowych produktów, które często są naładowane chemią i dużą ilością cukru bądź syropu glukozowo-fruktozowego. Chcę żeby moje dziecko znało smak słodyczy, ale tylko tych domowych. Dzięki temu w sklepach nie ma histerii, że chce batonika czy soczek 😉 Ostatnio przygotowując na obiad naleśniki pomyślałam, że przydałby się krem czekoladowy. Przejrzałam szafki w spiżarni i tak oto powstał przepysznie zdrowy krem.

Zapraszam!

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 1 awokado
  • 5 namoczonych wcześniej daktyli
  • 2 łyżki kakao

Wykonanie:

Banany i awokado kroimy na kawałki i wrzucamy do pojemnika blendera, dodajemy poszatkowane daktyle, 2 łyżki kakao (możemy je zastąpić karobem, możemy też dodać większą ilość – wszystko zależy od naszych upodobań). Wszystko blendujemy na gładką masę i gotowe 🙂

Taki krem możemy przechowywać w lodówce około 3 dni.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Do chleba, Fit, Inne, Śniadanie, U Malucha na talerzu i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *